Mám pro Vás další skvělý šíleně vynikající (já vím, samochválá smrdí, ale upřímnost musí být ) recept na okouzlující zážitek pro Vaše chuťové pohárky a pokud budete mít to srdce a o tuhle dobrotu se podělíte, tak i pro mlsné jazýčky Vašich nejbližsích. A věřte mi, že ti Vás za Zebra Cake budou chtít nosit na rukou.
Ingredience:
na těsto:
- 100g másla
- 100g cukru krupice
- 1 vejce
- špetka soli
- 225 g polohrubé mouky
na krém:
- 1 kg tvarohu (4 vaničky, já použila 2 nízkotučné tvarohy a 2 plnbotučné tvarohy)
- 1 zakysaná smetana (15% tuku)
- 150 ml mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 4 lžíce tmavého kakaa
Postup:
- máslo dáme povolit do mikrovlny a potom všechny suroviny na těsto kromě mouky dáme do mísy a vyšleháme do světle žluté pěny
- postupně přidáváme mouku vždy lehce zamícháme a vyšleháme hladké těsto (rada: vezměte si mísu s vyšším okrajem nebo budete mít kousky těsta po celé kuchyni)
- těsto rozprostřeme do vymazané dortové formy (průměr okolo 26 - 28 cm)
- do mísy (také s vyšším okrajem) dáme cukr s tvarohem a vyšleháme (rada: krém šleháme vždy na nejpomalejší stupeň, jinak si zaděláváte na vzduchové bubliny), přidáme zakysanou smetanu, zase vyšleháme a potom přidáme po jednom vejci a zase vyšleháme
- pudingy nasypeme do hrnečku s mlékem a důkladně mícháme dokud se nerozpustí
- potom je nalijeme do krému a zase vyšleháme, krém by měl být hladký a takový řidší
- krém rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme kakao, to tam pěčlivě vmícháme ruční metličkou (šlehačem bychom si nadělali moc velký nepořádek)
- následně vezmeme dvě polévkové lžíce a do dortové formy s těstem dáváme do prostředka vždy jednu nebo dvě lžíce (podle toho jak chcete jemné pruhy) od každého krému.
- a teď pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 175 stupňů (podle toho jak moc Vám trouba peče) přibližně 60 minut a pod dortovou formu použijeme ještě plech (rada: troubu si dejte předehřát když začnete dělat krém, a na její dno položte kastrůlek s horkou vodou, tento malý trik zapříčiní, že krém nepopraská a zůstane vláčný)
- troubu po dobu pečení neotevírejte, že je Zebra upečená poznáte podle toho, že se krém při kraji začne lehoučce odlupovat od stěny formy (a to začne tak po těch 50 - 60 minutách pečení)
- pak vezměte nůž, otevřete troubu a nožem poklepejte na stěnu formy, pokud okraje zebry budou nehybné a prostředek se bude klepat trochu jako želé, máte upečeno
- koláč vyjměte z trouby nechte asi 5 minut v klidu stát a pak jemně nožem obkružte celou Zebru aby se kraje pořádně odlepily od formy a odendejte kruhovou část dortové formy, pak své dílo nechejte ještě hodinu vychladnou v pokojové teplotě a potom ji uložte do ledničky, nejlépe přes noc
v procesu vzniku
lahodný výsledek (omlouvám, že za šíleně neprofesionální, řez, příště se polepším)
zdroje: Dania
Rybička
Děkuji Vám, slečny, dámy!!!
PS: recept se možná zdá složitý a postup zdlouhavý, ale veřte, že příprava zabere nanejvýš tak 30 minut (plus pobyt v troubě, samozřejmě) a složité to opravdu není, jen zkuste dodržet, všechny rady, co jsem vám tu vypsala. A jestli Zebru vyzkoušíte, tak mi jistojistě dejte vědět jak dopadla!
vypadá to úúúúžasně!
OdpovědětVymazati tvůj řez, opravdu :)
u Danii se mi strašně líbil ale ještě jsem ho nezkoušela :)
OdpovědětVymazatto vypadá úplně super. vyzkoušim určitě.
OdpovědětVymazatvyskusam aj ja :) diki za recpetik :)
OdpovědětVymazatAz budu mit pecivou, urcite to vyzkousim ;-)
OdpovědětVymazata promin, ale jsem celkem klerotickej clovek.. Ty me znas? :-)
ňom, ňom, toto musím tiež vyskúšať :)
OdpovědětVymazatJé to vyadá užasně a určitě ještě líp chtná : ) mnam to je něco na způsob těch american cake's kdy ten korpus je linecké a naplníš to kde čím není to ono ? : )) ♥
OdpovědětVymazathttp://teresastarling.blogspot.com/
Cool! Always like new cakes!
OdpovědětVymazatxxx
to jsem taky uz delala!!moc se ti povedl;)
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.com/
ty vado..no mňam...:D:D *
OdpovědětVymazatjenom se mi zdá, že je na to potřeba nějak moc ingrediencí ve velkém počtu...no až se mi bude chtít, určitě si to udělám, :) a doufám, že nedopadne jako makronky:D:D ale přesně jako ten tvůj:)
Ježiš to je úžasný :O
OdpovědětVymazatTo MUSÍM vyzkoušet!!!!!!!
Miluju tvoje recepty, hned co vyzkouším Míšu vyzkouším i Zebru, Mňam! :))
OdpovědětVymazatmůj milovaný má rád hodně tvaroh, tak až budu zdravá, udělám mu tenhle cake, za odměnu, jak o mě pečoval:)
OdpovědětVymazatto vypadá vážně moc chutně :) až se naučím péct, tak jdu do toho :)
OdpovědětVymazatJee tak to je hezky ze me nasel nekdo, kdo i driv cetl muj blog :-) psala jsem to v predchozim clanku, je to asi pul roku zpatky co jsem mela blog ;-)
OdpovědětVymazatJů,vypadá to skvěle !
OdpovědětVymazatÁááá musím se pochlubit!!!
OdpovědětVymazatPrávě jsem ho dopekla, teď leží v ledničce a tak ho zítra vyfotím.. Myslím že se mi povedl.. :)
Super recept, děkuji moc:)
Vyzeráááá to perfektne :D
OdpovědětVymazatMňam mňam :P
OdpovědětVymazatvypadá božsky...ten musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazathttp://fashionmanie.blogspot.com/
Teď jsme ho ochutnali a je naprostoo úúúúžaaassněě bezkozkonkurenčně delikatesní, děkuju za recept! :)
OdpovědětVymazat