6. 3. 2012

stádo ovcí

Tak, dneska mě to DOSTALO. Povím Vám CO přesně. Už se v této "naší" blogosféře pohybuji nějaký ten pátek a tudíž si už, myslím, mohu dovolit mít nad věcmi určitý nadhled.
 Víte, každý rok je TO stejné, v začátku roku kdosi někde "objeví" nějakou barvu, najde pro ni příznačné líbivé a kouzelné pojmenování a pustí ji do světa... tak se zrodí FENOMÉN.
Loni nás "okupovala" oranžová všichni ji museli mít, kdo neměl oranžové tričko, kalhoty a k tomu ještě oranžovou pusu, jakoby neexistoval. Tento rok nastoupila MINT aneb vyblitá zelená, víte mě osobně se líbí, nic proti ní nemám, ale vadí mě to ŠÍLENSTVÍ, které kolem ní panuje, všechno co je mint, tak mizí obchodů ještě snad před tím, než to stihnout pověsit na prodejní věšáky, kdo má mint vlasy je cool, kdo líže mint zmrzlinu je ještě víc cool, kdo chodí v mint od hlavy až k patě a ještě má mint auto ten je král....
Mě by však zajímalo, skrývá se za tímhle opravdová sympatie k této barvě na nebo je to klasický typ "stádovatosti" - já bych se spíš přiklonila k té druhé možnosti.
Navíc jsem si tak nějak uvědomila, nemilovali jsme všichni TUTO barvu již před nějakým časem a neříkali jsme jí náhodou JADE? (podle laku na nehty od Chanel?)

JAK SE VŮBEC LIŠÍ MINT A JADE?

tohle byla MINT
 tohle je JADE
 a tohle je přátele, zase MINT

tak já Vám nevím...?

každopádně se probuďte a vzpomeňte si, že existují i jiné barvy, nositelné toto jaro a nehloupněte.

20 komentářů:

  1. Popravdě já snad ještě ani nikoho v téhle barvě neviděla, pravé šílenství asi teprve vypukne :-D jen ty narvané obchody a samé opěvující ódy na tuhle barvu... taky se mi ta barva líbí, ale asi v ní nic nepořídím, na mě se mi zdá stejně moc vyblitá a kdybych byla schopná tohle překnousnout a vypravit se do ulic s vzezřením vycmrdliny, tak stejně nechci být jedna z mnoha... a nebo jen prostě protože jsem asi rok pozpátku a oranžová se mi začala líbit teprve letos :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky sem tuhle barvu na nikom zatim neviděla.:D Já mam s touhle barvou akorát lak na nehty a takovej jakoby cardigan bez knoflíků..:D

    OdpovědětVymazat
  3. Hihi, barva se mi líbí, ale na nikom/v obchodě jsem jí ještě neviděla (protože jsem nikdě moc nebyla), k rozdílu bych řekla, že jade je sytější. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Thank you, dear! :) These pictures are so inspiring! Love mint for spring!


    www.style-road.com

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se mint líbí na ostatních lidech, líbí se mi, jak ji dokážou kombinovat ty nejšikovnější na lookbooku, ale tím to tak končí)) na mě se mi nelíbila vůbec. navíc mi přijde jako takový ten trend, co si holky kupují ne proto, že by je tak oslovil, ale protože oslovil jiné. nevím, jak to vysvětlit, snad tomu rozumíš :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě je fuk, jak jí kdo říká, já odjakživa miluju pastelové barvy, takže jí mám moc ráda. A popravdě jsem v téhle barvě u nás ještě nikoho neviděla. Ale v cizině už se nosí hodně.

    OdpovědětVymazat
  7. možná je to po každé blogové šílenství, ale na ulici toho moc vidět není (aspoň v malých městech)

    OdpovědětVymazat
  8. No ono celé to šílenství kolem pastelových barev a neonu je zvláštní. Romwe upletlo neonové svetříky? Tak je všichni budeme nosit, a to povinně. Pavlína Jágrová, která do teď na sebe jinou než černou nevzala, najednou chodí v mentolové a meruňkové...Fakt uvažuju jestli je tento módní svět zcela v pořádku... :D

    OdpovědětVymazat
  9. na mě je taky tak nějak vyblitá :D a nekoupím si ji jen proto, že je in :)

    OdpovědětVymazat
  10. Barva se mi líbí, mám jeden lak v tomhle odstínu, ale jinak mě to nechává naprosto chladnou:)

    OdpovědětVymazat
  11. Hehe, taky mě to napadlo jako první, když jsem vidělá pár prvních vlaštovkových postů s touhle supr cool originální barvou. Tedy že tahle barva byla cool už někdy před dvěma roky... (jen se, jak píšeš, jmenovala jinak)
    Ale ono je to tak asi se všemi trendy. Neon byl taky děsně cool už loni a snad i předloni, jen se to moc neujalo.
    Každopádně je fakt, že tohle kopírování trendů bez nápadu (neříkám, že některé blogerky si s tim neumí pohrát) dělá z módní blogosféry, která už definitivně ztratila svůj původní význam (a to šířit originální módu), celkem nudnou komunitu lidí (holek), které nosí divné hadry (viděno společností).

    OdpovědětVymazat
  12. myslím, že to bereš až moc vážně :) je to přirozená vlastnost člověka přidávat se k té "stádovitosti", jak tomu říkáš :) ale mě se ta barva třeba také opravdu líbí, podle mě se například pěkně hodí k jaru, ale žádný kousek oblečení v této barvě nemám a ve svém okolí jsem jí ale paradoxně vůbec neviděla. a každá sezóna je přece úplně jiná, letos to hold pro někoho mint bude, od toho tu trendy jsou :) pro ty kdo chtějí, tak je sledují, kdo ne, nemusí :)

    OdpovědětVymazat
  13. Máme stejný názor, taky jsem o ní psala na blogu v souvislosti s lakem na nehty :D. Mě se barva líbí, nicméně mě nesluší a nosit ji zřejmě nebudu. To, že je okolo ní šrumec nehrotím ;). Nemusím být mint od hlavy po paty, jen proto, že se jedná o nový trendík :).

    OdpovědětVymazat
  14. moc jsem nepochopila tvuj komentar u me na blogu...

    OdpovědětVymazat
  15. no teda najlepšia je aj tak biela a čierna ...klasika

    OdpovědětVymazat
  16. Amen! :D Naprosto s tebou souhlasím! :) Je to o té stádovosti, ne že né :D jako neříkám že se mi taky ta barva nelíbí, ale rozhodně si kvůli tomu nepůjdu koupit půlku šatníku v té barvě :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě jsem teda v MINT barvě nikoho neviděla, jenom šílenství na internetu - doufám ale, že to tak zůstane, protože je to ošklivá barva a já chci potkávat samý hezký lidi :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jo, to je ten trend rádoby "fashion blogů" ono totiž většina z těch slečen (blogerek) ani módě nerozumí, prostě jen sledují zahraniční blogy, odkud všechno pochytí a pak je to najednou fenomén.
    Takhle to bohužel už chodí a očividně se toho nikdy nezbavíme, protože to máme v genech nebo co :D opravdu tomu nerozumím. Většinou to dělají lidi, kteří se ještě nenašli.. (vzpomeň si taky na náhlou oblíbenost ombré hair, teď ty plechové spony do vlasů nebo třeba samotnou zrcadlovku, protože bez ní nejsi opravdová blogerka).
    Já jakožto už "velká holka" :D jsem se našla, vím co se mi líbí, co si můžu dovolit nosit a co ne a třeba ten loňský trend oranžové o kterém ses zmínila, jsem ignorovala a protrpěla.. oranžová prostě není barva pro mě. Lépe řečeno jsem na ni úplně alergická :D takže bych si tu barvu na sebe nedala i kdyby to byl největší, mega trend všech dob :D
    Jinak co se týče mint tak její oblíbenost sleduji jen v blogové svéře, ovšem mimo jsem ji ještě na nikom neviděla. Každopádně je to krásná barva ať už je to mint nebo jade.

    OdpovědětVymazat
  19. S tímhle s tebou naprosto souhlasím :) Mě se ta barva líbí, je pravda že normálně bych si na ní ani nevzpomněla, ale nepotřebuju si hned kupovat laky a všechno v téhle barvě... Mě se z těch teď "módních" pastelových víc líbí třeba meruňková a světlounce růžová.. jsou podle mě přirozenější a jen tak z módy nevyjdou. Prostě nejsou nadčasové, ale ani "jednosezónní" jako mint barva :)
    Především hlavně zelená (ano pořád je to JEN zelená) vážně nesluší každému a třeba na nehtech se mě moc nelíbí. Alespoň u mě, na fotkách ostatních to vypadá super... ale jak to vypadá v reálu na ulici...

    Na tvůj blog jsem narazila teďka, hned jsem si pročetla několik článků a až budu mít čas tak budu číst dál, moc se mi tu líbí :) A mě se vážně nelíbí jen tak každý blog který má 1000 followers :D
    Prostě super :)

    OdpovědětVymazat