16. 1. 2012

make-up tips

Taky neustále hledáte a pátráte mezi přecpanými regály a v nekonečných vodách internetu a slídíte po Vašem do-ko-na-lém make-upu, který by k vám sednul jako Křemílek k Vochomůrkovi? Já též, sním o lehké konzistenci, výborných roztíratelných schopnostech, báječném dlouhotrvajícím krytí, mé pleti naprosto odpovídajícím odstínu a dalších faktorech "pana" dokonalého. Avšak objevit ho mezi množstvím plevy, které nám jsou na každém kroku nabízeny, je velice obtížné. No víte jak, kdybych mohla jít s pěti tisíci korunami českými do parfumerie a koupit si tam na zkoušku dva tři produkty, tak by to bylo báječné a možná bych už žila ruku v ruce se svým princem na bílém koni ve své kosmetické taštičce, ale bohužel taková to "akce" je pro mě velice nerealistickou. Myslím si, že většina z Vás je na tom podobně, proto mi přijde vhodné a velice blogersky kolegiální se s Vámi podělit o to, jaká maskovadla a zkášlovadla na svou pleť používám já.

Abych lehce nastínila situaci mého obličeje - je bezútěšná, popsala bych ji jako mastné aknózní sucho s naprosto odpornými projevy bujení na bradě. Takže kdo by se mohl s tímto popisem ztotožnit, nechť se prosím inspiruje.... (ve Vašem vlastním zájmu a s ohledem na Vaše osobní blaho doufám, že ztotožňujících se není mnoho)

 Začneme s make-upy (a to zleva) Natural Mat make-up od značky Manhattan Clearface v odstínu 70 Vanilla. Je to klasický hodně tekutý make-up v obyčejné lahvičce, dávkuje se tak, že produkt jednoduše vymáčknete, no spíše postačí když lahvičku lehce nakloníte a make-up vyteče sám. Já s ním jsem spokojená, má nažloutlý základ, což je někdy umění sehnat, krytí je střední, krásně sjednotí barvu pleti, menší nedokonalosti pod ním nejsou vidět, ale s nějakými výraznými nestvůrami boj prohrává, v obvyklém množství se na pleti nesráží ani se nijak výrazně nestírá, plusem by mohlo být že příjemně voní. Má to však háček, v ČR se neprodává, ale v Německu a Rakousku ho seženete v každé drogerii a stojí kolem 3 až 4 euro, což je fajn.
Můj druhý oblíbenec je Stay Matte od Rimmelu v odstínu 303 True nude, je tmavší než ten předchozí, takže ho mám spíš na léto, má hustší konzistenci a maličko lepší krytí - což je na léto lehce nevyhovující, ale já ho stejně přimíchávám do denního krému, nu což. K jeho barevnému základu bych napsala, že je takový neutrální, spíš dožluta, takže ok, s pletí splývá také dobře a opět se nijak výrazně nestírá, akorát při nanesení poctivější vrstvy a po delším nošení dělá takové "sraženinky" v mimicky namáhaných oblastech, jinak je ale výborný a pro mastnější pleť s projevy akné opravdu fajn, dokonce přikryje i výraznější barevné nesrovnalosti. Seženete ho v každé drogerii za cenu kolem 100 až 130 káčé.

Tohle je takový můj osobní make-up přídavek - denní krém od Eucerin z řady Dermo Purifyer pro problematickou pleť. Mohu na něj pět jen ódy a chválu, používám ho už více jak dva roky a měnit ho jen tak nehodlám. Používám ho každý den jako základ pod make-up nebo ho vmíchám rovnou do make-upu. K zakoupení je v lékárnách a stojí kolem 300 kč.

A poslední dodatek korektory - Aknecolor ve světlejší verzi - nejlepší korektor jaký můžete na problematikou pleť za 110 korun dostat. Kryje a hlavně drží a vydrží, navíc zmírňuje bujení pupínků a lehce je vysušuje. Druhá možnost je nejlevnější klasika od Miss Sporty - zachrání Vás jako jistota v kabelce, když během dne zjistíte, že se Vám na tváři vyskytla katastrofa. V jiných případech ho nepoužívám. Aknecolor je výrazně lepší, ptejte se po něm v lékárnách.

                   TAK, snad jste strávili příjemné chvíle při mé laik recenzi, loučí se Vaše Josefínka♥

9 komentářů:

  1. Aknecolor chci vyzkoušet už asi několik roků, ale vždycky na něj zapomenu, tentokrát si to jdu napsat do mobilu když je tak super :D
    Děkuju za tipy :) škoda že makeupy jsou úplně mimo mě, protože je nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
  2. sama make-up nosím jen vyjímečně, ale z těch co jsem vyzkoušela byl uplně nejlepší od Clinique (vzoreček v elle). a aknecolor používám taky)

    OdpovědětVymazat
  3. ten první make-up je nejskvělejší! mám ho, ale už si nepautuju kde sem ho koupila a namůžu si tim pádem koupit další, odkud ho máš ty?)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju:) Příjmačky dělám na DAMU obor herectví, ale je to hodně o štěstí takže je to takový to ''zkusím to''. Co ty?

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za tuten článek. Právě si vybírám nový make-up, takže se hodí opravdu každá rada :))

    OdpovědětVymazat
  6. No aknecolor si musím pořídit:)

    OdpovědětVymazat
  7. dobrý článok
    každá rada sa zíde: )
    http://fraisesdeluxe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. je ten krém vážně tak dobrý josefínko? ale když to říkáš ty! Uvažuju o koupi :)

    OdpovědětVymazat
  9. opět děkuju za komentáře dámy =)
    Katie - koupila jsem ho před Vánoci v Drážďanech a tuším, že to bylo v dm
    Hanah - jo takhle, ty budeš herečka =) no já to zkouším na fildu
    Becky - ten krém je nejskvelejší, opravdu vřele doporučuju!

    OdpovědětVymazat